Wil je echt weten of je goed bezig bent met skincare en make-up? Leer dan de tips and tricks van een professional!
Tegenwoordig kun je overal terecht voor informatie en advies over skincare en make-up. Het lijkt wel alsof elke influencer overal verstand van heeft. Een aantal heeft dit ook zeker. Toch is het vaak handig om advies te krijgen van iemand die ervoor heeft geleerd of van iemand met praktijkervaring. De kennis die zij geven is over het algemeen net even anders. Juist zijn dit vaak de tips waar jezelf niet op het eerste moment overna denkt. Wel kunnen deze adviezen jou tot nadenken zetten of je overtuigen dat je wel of niet goed bezig bent.
Met een afgeronde opleiding op het gebied van schoonheidsverzorging en visagie en de nodige ervaring uit de praktijk, deel ik graag mijn kennis met je die mij althans veel heeft geholpen en nog waar ik nog steeds veel aan heb! Daar gaan we dan!
Foto: Freepik

5 Do's and don'ts volgens een beauty-expert
DO'S:
- 's Ochtends en 's avonds je gezicht reinigen - door je gezichtshuid 's ochtends na het slapen te reinigen, haal je alle afvalstoffen van je huid. De huid herstelt zich namelijk tijdens de nacht. (lees voor meer informatie de blog '3 meest gemaakte fouten bij gezichtsreiniging). Ook belangrijk, je huid goed reinigen en verzorgen voor de nacht. Dit biedt zoveel voordelen als het regelmatig wordt toegepast: een mooie glanzende en stevigere huid. (leer hiervoor het 4 Stappenplan van gezichtsverzorging in de andere blog).
- 1-2 Keer per week je (gezichts)huid exfoliëren - oude huidcellen hopen zich op na verloop van tijd en hierdoor kan de huid er dof en soms droog/schilferig uitzien. Door de huid te exfoliëren d.m.v. een zachte scrubgel of een lotion met bijv. salicylzuur of glucolzuur verwijder je de dode cellen. Hierdoor zal de huid weer meer glans krijgen en gladder aanvoelen. Let op: niet combineren met crèmes met vitamine C. Over crème gesproken, deze trekt ook cème of lotion beter in de huid na het exfoliëren.
- Je lichaam insmeren na het douchen met een bodylotion, bodycrème of olie - door je huid na elke douchebeurt in te smeren, wordt je huid minder droog en/of ruw. Daarnaast voorkom je op deze manier vroegtijdige huidveroudering, zoals het hangen van de huid boven de knieëen en de losse huid en rimpels van decoleté en borsten.
- De make-up kwasten en/of make-up spons reinigen met een zachte shampoo - gedurende regelmatig gebruik van de kwasten of het sponsje, hopen zowel make-up resten als bacteriën zich op in de haren of het sponsje. Het niet regelmatig schoonmaken, kan zorgen voor onzuiverheden zoals puistjes en/of mee-eters. Vieze kwasten of make-up spons kunnen dus de oorzaak zijn hiervan i.p.v. voeding, hormonen etc.
- Parfumflesjes in het originele doosje bewaren - eenmaal geopend en uit de verpakking, zorgt ervoor dat er licht en zuurstof bij de parfum komt. Dit heeft invloed op het behoud van de geur van het parfum. Met name zonlicht kan ervoor zorgen dat de parfum verkleurt en in het ergste geval zelfs troebel wordt. Tip: zet de parfum bij hele hete temperaturen tijdens de zomer onder in de koelkast, want ook hitte heeft invloed op de houdbaarheid van het parfum.
DON'TS:
- Ongewassen vingers/handen in een potje crème - was altijd je handen voordat je met je vingers in een pot crème gaat. Dus ook niet even snel tussendoor. Ookal zijn ze niet met het blote oog zichtbaar, er zijn altijd bacterïen aanwezig op je vingers. Niet wassen kan los van onzuiverheden op de huid, in het ergste geval tot huidbacterie in de huid leiden. Tip: het testen van open potjes in een drogisterij of parfumerie is daarom af te raden als deze in de schappen staan. Achter de counter wordt dit vaak door de beauty adviseur met een spatel eruit gehaald. Dit is veel hygienischer.
- Met make-up gaan slapen - tijdens het slapen herstelt je huid. Dit werkt het beste als de huid goed gereinigd is. Daarnaast zorgt de aanwezige make-up tijdens het slapen ervoor dat de huid niet goed kan ademen en verhoogt de kans op puistjes etc. Het niet afhalen van oogmake-up kan leiden tot een oogonsteking of afgebroken wimpers bij het niet afhalen van (waterproof) mascara.
- Make-up uitlenen aan anderen bijv. vriendinnen - uitlenen van je make-up is behalve onhygienisch ook gevaarlijk. Het gebruiken van bijv. iemands lipstick of gloss die besmet is met het herpes labialis virus, oftewel koortslipvirus kan ervoor zorgen dat jij hiermee besmet raakt. Let wel, dit virus is erg besmettelijk! Hetzelfde geldt voor (uit)lenen van oogmake-up. Dit kan een serieuze oogontsteking veroorzaken. Met alle gevolgen van dien. Écht niet doen dus!
- Puistjes uitknijpen (zonder witte kop) - hoe verleidelijk het ook mag zijn, het uitknijpen van (nog rode puistjes is ten zeerste af raden. De roodheid van het puistje duidt erop dat de ontsteking actief is. Het uitknijpen zorgt er vaak voor dat de ontsteking dieper naar binnen in de huid wordt gedrukt. Het gevolg is doorgaans een nog dikkere puist. Bij de aanwezigheid van een witte kop op het puistje, zou je deze kunnen uitknijpen. De juiste manier: druk van onder op de huid naar boven. Hiermee wordt het (vieze) talg naar boven geduwd. Vervolgens dep je het uitgeknepen puistje met een watje met alcohol (70%).
- Gebruik van oude zonnebrandcrème - eenmaal na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum (12 maanden), neemt de werking van de zonnefactor af. Dit kan ervoor zorgen dat de huid alsnog verbrandt of dat er schade ontstaat aan de huid. Laatste is niet altijd zichtbaar. Ook is de aanwezigheid van bacteriën groter in de fles door het veelvuldig gebruik en de geur minder fijn bij oude zonnebrandcréme. Tip: de aanschaf van een grote verpakking is vaak overbodig, aangezien deze eigenlijk slechts één seizoen meegaat.
Dit waren ze dan, de 5 do's and don'ts van een beauty expert! Erg leerzaam toch?! Ik hoop dat het tips zijn waar je ook echt wat aan hebt en dat je deze uiteraard gaat toepassen.
Liefs,
Natasja Young Mi
We zijn erg benieuwd of er nieuwe tips tussen zitten die je nog niet wist. Vond je dit een leuk onderwerp of heb je zelf nog tips, plaats dan een reactie hieronder en deel het met je vriendinnen!
Disclaimer: bovenvermelde content berust in geen enkel geval op sponsoring noch reclame en is enkel gebaseerd op een verwijzing naar, eigen ervaring, kennis en mening van de schrijver.
Reactie plaatsen
Reacties