Afvallen en beweging

Wil je afvallen en (meer) bewegen? Heb je hulp nodig? Wij helpen jou daarbij. Verbeter jouw energielevel, conditie, lichaamskracht en bereik de juiste balans tussen lichaam en geest. Met onze adviezen en informatie op het gebied van afvallen en beweging willen wij jou motiveren het beste uit jezelf te halen. Het doel: (weer) blij te zijn met je lichaam, jezelf en je vooral goed te voelen. Neem vandaag de eerste stap en kom in actie! 


Gezond broodje zalm roomkaas (met minder zout en minder calorieën)!

Als het aan het Voedingscentrum ligt, zouden we met z'n allen meer vis moeten eten per week. Vis in namelijk ontzettend goed voor je. Met name door de aanwezige omega 3 die de meeste vette vis bevat. Omega 3 heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel. Daarnaast is het ook nog eens heel goed voor je hersenen. Uit onderzoek blijkt dat wij als Nederlanders vaak een tekort hebben aan omega 3. Zoals hiervoor al aangegeven werkt het bevorderend voor de hersenen, namelijk voor een goede communicatie in de hersenen. Allemaal redenen om eens wat meer (vette) vis te eten! (bron: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, 2024, 5 maart)

Lees meer »

10 Gewoontes om mee te beginnen om je stappendoel per dag te bereiken

Tegenwoordig heeft bijna iedereen het erover: het 10.000 stappendoel per dag. Waar komt dit toch vandaan en wie heeft dit aantal stappen bedacht? In de jaren '60 is deze norm bedacht door een Japanse arts. Hij kwam erachter dat het gemiddelde aantal stappen per dag ongeveer 6.000 was. Om het gezondheidsdoel te bereiken waren meer stappen noodzakelijk en zo bedacht hij de norm van 10.000 stappen per dag.

Lees meer »

Hét geheim om meer te bewegen is makkelijker dan je denkt!

Vaak wordt mij gevraagd hoe het komt dat ik altijd zin heb om te sporten. Daarop heb ik een simpel antwoord: ik heb niet altijd zin om te sporten. Ben ik anders dan de rest? Denk het niet. Het verschil zit 'em in dat ik mijzelf zo goed als altijd weet te motiveren om te gaan sporten, ook al heb ik geen zin. Hoe is mij dit gelukt? Dat ga ik jou vertellen en het is makkelijker dan jij denkt!

Lees meer »