Huidverzorging en make-up

Een verzorgd uiterlijk is je visitekaartje. Dat wil jij toch ook!? Vind hier alle informatie en advies op het gebied van beauty. Onder andere tips and tricks over huidverzorging en make-up van een echte expert. Gericht op het ontdekken en creëren van de sterke kanten van jouw schoonheid. Jij gaat zeker (weer) stralen!


8 Beste tips voor behandeling van cellulite (sinaasappelhuid) uit eigen ervaring van een skincare professional!

Nu we straks weer massaal de bikini's en badpakken aantrekken op vakantie, komen de verschillende soorten huid ontsieringen ook weer te voorschijn. Of je er nou wel of niet op zit te wachten om deze te aanschouwen van een ander. Eén ding is duidelijk: er zijn veel mensen, met name vrouwen die er mee kampen. Waar de één zich liever van top tot teen bedekt, floreert de ander schaamteloos op het strand, bij het zwembad in badkleding of gewoon in een heel kort broekje in de stad.

Lees meer »

Review: Garnier Ambre Solaire Over make-up super UV

Voor de vrouwen (en mannen) die vaak make-up dragen blijft het best een lastig dilemma: wel of geen zonnebrand onder je make-up?! De meeste dagcrèmes bevatten over het algemeen een SPF 15. Dit biedt tijdens seizoenen zoals de herfst en winter natuurlijk voldoende bescherming tegen een schaarste aan zonnestralen. Maar als het zonnetje zich wat vaker en vooral in een fellere mate aanbiedt, dan weten de meeste vrouwen die geen pigmentvlekken willen, dat het beter is om je huid te beschermen met een hogere factor. De meeste experts op het gebied van huidverzorging adviseren doorgaans om een SPF 50 te gebruiken voor je gezicht in de lente en met name in de zomer. Helaas geldt in de meeste gevallen: hoe hoger de factor des te meer deze zichtbaar is. Daarnaast zorgt deze ook vaak voor een uitdrogend effect. Hierdoor zijn fijne lijntjes meer zichtbaar, om nog maar niet over de witte waas te spreken die een hoge zonnefactor vaak met zich meebrengt. Kortom, je huid goed beschermen tegen UV stralen en er niet als een spook bijlopen kan een lastige zijn en vraagt om het maken van keuzes.

Lees meer »

Mini-cursus: leer 12 effectieve manieren om huidveroudering tegen te gaan (rond de overgang)!

De overgang is voor veel vrouwen niet altijd de meest fijne periode. Los van het psychische gedeelte dat je ermee wordt geconfronteerd dat je taak om kinderen te baren voorbij is, brengt het ook lichamelijk het één en ander met zich mee. Je lijf maakt een veranderingsproces door op vele vlakken. Je menstruatie wordt minder en stopt uiteindelijk helemaal. Door de hormonale veranderingen dienen o.a. stemmingswisselingen, gewichtstoename, zweet uitbraken en ook huidveranderingen zich aan. Over het laatste gesproken, het krijgen van rimpels is waar de meeste vrouwen niet op zitten te wachten. Dit komt mede door het sociaal acceptabele beeld dat hieraan hangt. Waarbij mannen opeens als meer aantrekkelijk worden gekenmerkt naar mate ze ouder worden, wordt het uiterlijk van vrouwen op deze leeftijd juist vaak als minder aantrekkelijk gezien en soms zelfs keihard afgestraft. Iets dat door o.a. de (social) media nog eens extra wordt benadrukt. Dit is wat er helaas voor kan zorgen dat veel vrouwen zich minder zelfverzekerd voelen naar mate ze de fase van de overgang doormaken en in sommige gevallen zelfs psychische klachten ervaren.

Lees meer »

5 Do's and don'ts van een beauty expert

Tegenwoordig kun je overal terecht voor informatie en advies over skincare en make-up. Het lijkt wel alsof elke influencer overal verstand van heeft. Een aantal heeft dit ook zeker. Toch is het vaak handig om advies te krijgen van iemand die ervoor heeft geleerd of van iemand met praktijkervaring. De kennis die zij geven is over het algemeen net even anders. Juist zijn dit vaak de tips waar jezelf niet op het eerste moment overna denkt. Wel kunnen deze adviezen jou tot nadenken zetten of je overtuigen dat je wel of niet goed bezig bent.

Lees meer »

Dé beste tip om pigmentvlekken te voorkomen die iedereen nodig heeft!

De lente en de zomer komen eraan! De lente biedt zoveel voordelen; minder weerschommelingen, warmere temperaturen, prachtige natuur, zingende vogels, fladderende vlinders, allerlei jonge dieren in de wei en niet te vergeten méér zon. Over dit laatste gesproken, iedereen kan zich hier vast in vinden, de zon maakt over het algemeen iedereen vrolijk. Maar is helaas niet altijd goed voor je huid. De zon speelt namelijk een grote rol bij het vormen van pigmentvlekken. Dat wil jij toch niet?!

Lees meer »

Hét geheim voor mooi uitziende make-up is heel simpel!

Regelmatig wordt er wel een compliment gemaakt over mijn make-up. Er wordt dan gezegd dat het er altijd zo mooi en gepolijst uitziet. Ik draag, althans voor make-up begrippen, maar weinig make-up. Dit houdt in: een klein beetje foundation op bepaalde gedeelten van mijn gezicht, concealer onder mijn ogen en op kleine oneffenheden, mascara, wenkbrauwpotlood, wat blush en lipstick (laatste overigens niet altijd). That's it!

Lees meer »

De beste gezichtsverzorging in 4 stappen

Herken je dat? Je staat in de drogisterij of parfumerie, allemaal potjes, tubes met crèmes etc. Maar welke en hoeveel van deze potjes en tubes heb je eigenlijk nodig? Dan nog de vraag hoe gebruik je ze? Dat ga ik je vertellen aan de hand van een 4-stappenplan. Laten we snel beginnen!

Lees meer »

De 3 meest gemaakte fouten bij gezichtsreiniging

Hoe kom je toch aan die droge huid? Nog belangrijker hoe kom je ervan af? Vaak heb je het idee dat het aan het seizoen ligt. In de herfst en winter is het vaak koud en nat. Tóch kun je ook een droge huid hebben in de lente of zomer. Er is daarom een grote kans dat je droge huid door iets anders wordt veroorzaakt, namelijk het gebruik van verkeerde reinigingsproducten. Hieronder de 3 meest gemaakte fouten bij gezichtsreiniging.

Lees meer »