Recepten en lifestyle

Gezonde voeding is belangrijk. Af en toe heerlijk genieten van iets ongezonds op zijn tijd is fijn en dat mag! Maar wel met mate. Uiteraard geldt dit laatste niet voor ontspanning. Volop genieten van leuke dingen in het leven is de beste advies. Laat je daarom inspireren door onze (fit) lifestyle blogs over voeding, koken en recepten, finance zoals sparen en beleggen en nog veel meer!


De méést handige vakantie checklist (voor het inpakken van je koffer)!

Op vakantie gaan daar wordt iedereen over het algemeen heel erg blij van! De rompslomp en hectiek die er vaak aan vooraf gaat is helaas een keerzijde en hier kijkt menigeen tegenop. Er is namelijk niets vervelender dan dat je eindelijk op je vakantiebestemming bent aangekomen en blijkt dat je je lievelingsbikini of de helft van de aan toiletspullen bent vergeten.  Of nog erger, je een raam hebt open laten staan! Hierbij krijg jij vanaf vandaag hulp aan de hand van een hele handige vakantie checklist. Hierdoor lukt het bijna niet meer om ook maar iets te vergeten. Wedden dat jij voortaan super goed voorbereid op vakantie gaat!?

Lees meer »

Indonesische hete kip met extra veel groenten van Bolly van Sumatra

Als je wel eens in Indonesië bent geweest, dan weet je dat elk eiland eigen lokale gerechten heeft. Het gebruik van specifieke andere ingrediënten maakt dat de smaken variëren per eiland. Dit is de reden dat je hetzelfde Indonesische gerecht op verschillende manieren kunt bereiden. De variatie in aanbod van lokale recepten werkt voor velen erg inspirerend en is ook wat koken uit de Indonesische keuken juist zo leuk maakt!

Lees meer »

De 7 béste fashion lifehacks die iedereen zou moeten weten!

Op de pagina 'Over mij' waar ik in het kort iets over mijzelf vertel, schrijf ik o.a. dat ik ruim 9 jaren in de fashion industrie heb gewerkt. Dit was hoofdzakelijk als leidinggevende. Daarnaast was ik medeverantwoordelijk voor de inkoop van de collecties die in de winkels kwamen te hangen. Dit was voornamelijk voor het bekende jeansmerk Levi's Netherlands. Als je je voor lange tijd professioneel met fashion bezig houdt, dan leer je gedurende de jaren alle fijne kneepjes van het vak. Er zijn dan ook handige trucs die de verkoop wat gemakkelijker maken om zo de klant optimaal te kunnen bedienen met als doel iets te verkopen uiteraard. Dan heb ik ook nog een moeder die jaren lang als coupeuse voor een kledingzaak en wooninrichting bedrijf werkzaam is geweest. Zij heeft mij van huis uit ook nog het één en ander op dat vakgebied bijgebracht. Een aantal van deze handige tips wil ik daarom graag met je delen, zodat jij voortaan lekker zelfverzekerd kunt gaan shoppen. Ben je er klaar voor?

Lees meer »

Slim sparen tip: sparen met weinig geld (zonder het door te hebben)

Wij Nederlanders staan erom bekend dat we echte spaarders zijn. We spaarden al veel met z'n allen. Gedurende de coronaperiode was dit zelfs nog eens veel meer geworden. Ondertussen is het spaargeld weer wat afgenomen. Uit de cijfers van De Nederlandse Bank (DNB) blijkt dat we in totaal EUR 576,3 miljard op de betaal- en spaarrekeningen bij banken hebben te staan. Dit is weer evenveel als voor corona. (bron: DNB, 2024, 29 januari)

Lees meer »

Het béste gezonde (vegan) kwark ontbijt voor elke gezondheidsfreak!

Elke dag starten met een goede stevige maaltijd wordt vaak geadviseerd door vele voedingsdeskundigen. Beginnen met een té lichte maaltijd kan snel weer leiden tot een hongergevoel. Dit kan ervoor zorgen dat je de hele dag de drang voelt om te willen eten, hetzij naar (meerdere) tussendoortjes, maar ook het grijpen naar ongezonde dingen ligt dan sneller op de loer. Dit wil je uiteraard voorkomen. Helemaal als je lekker gezond bezig bent of zelfs bezig bent met afvallen. Algemeen bekend is dat proteïne (eiwit) doorgaans zorgt voor een meer verzadigd gevoel t.o.v. een koolhydraatrijke maaltijd. Als je bovendien ook nog eens regelmatig sport, is het raadzaam om circa 20 gram eiwitten per dag toe te voegen aan je voedingspatroon. Eiwitten ondersteunen in de opbouw en herstel van je spieren. Over eiwitten gesproken, wist de je dat collageen ook een eiwit is? Collageen zorgt o.a. voor een stevige(re) huid. Collageenverlies treedt vooral op na je 30e. Dit kun je in zekere mate aanvullen door een collageensupplement toe te voegen aan je voedingspatroon in de vorm van een poeder, tablet of een ampul. Alles op het gebied van skincare vind je in de categorie 'huidverzorging en make-up'. (klik op de rode link)

Lees meer »

Fusion Spaghetti al Pecorino (snel en makkelijk recept)

Iedereen die vaak druk is herkent het vast wel, je hebt zin in een lekkere warme maaltijd, maar weinig tijd en/of zin om te koken. Vaak wordt er gedacht dat echte culinaire hoogstandjes bereiden, altijd urenlang duurt. Tóch is het tegenwoordig mogelijk om zowel iets lekkers als iets snel en makkelijk op tafel te zetten. Veel Italiaanse gerechten kunnen veel tijd vergen. Vooral de gerechten met bereiding van een eigengemaakte saus. Hoe langer het inkoken, des te smaakvoller de saus. Voor de pastaliefhebbers onder ons, staat dit keer een pastagerecht met saus op het menu met een Italiaanse twist. Percorino Romano is de kaassoort die we gaan gebruiken. Percorino is gemaakt van schapenkaas en kenmerkt zich aan de pittige, zilte, maar overheerlijke smaak. Laten we niet langer wachten!

Lees meer »

Waarom beginnen met beleggen makkelijk is! (Beleggen voor beginners)

Een tijdje geleden gaf broker Trade Republic aan dat uit onderzoek blijkt dat vrouwen beter zijn in het beleggen dan mannen! (2024, 8 maart) Eerlijk gezegd ben ik daar niet echt verbaasd over. Het onderzoek gaf aan dat de meeste vrouwen minder implusief zijn en minder snel risico nemen. Naar mijn mening hebben ze ook minder last van zelfoverschatting en grootheidswaanzin. Sorry mannen, maar ook hier zijn meerdere onderzoeken naar gedaan. Mooie bijkomstigheid is dat deze laatst genoemde eigenschappen je ook niet ver brengen met beleggen! Maar wat dan wel?

Lees meer »

Korean Streetfood Toast (Gilgeori by Natasja Young Mi)

In bijna elke grote stad zie je ze langzaam oppoppen: Koreaanse restaurants en eettentjes. Koreaans eten is écht booming op dit moment! Zelfs in de reguliere supermarkten zoals de Appie en Jumbo zie je steeds meer Koreaanse producten in de schappen. Je mag dan denken aan sesamolie, gochujang (pittige gefermenteerde kruidenpasta), gochugaru (pittige rode kruidenpoeder), Koreaanse (soep) noodles en uiteraard kimchi. Fantastisch!! Heb jij ze al in huis?

Lees meer »

De meest populaire skincare en cosmetica aandelen op de beurs

Voor degene die het nog niet weet, één van mijn andere grote passies is beleggen. Voor mij betekent dit een investering in mijn toekomst met het oog op mijn pensioen. Daarnaast zie ik het als een erg interessante bezigheid/hobby om een passief inkomen te creëren. Geld genereren waar je vrij weinig voor hoeft te doen. Wel vergt het de nodige kennis en ervaring op dit gebied. Het is zeker niet verstandig om halsoverkop zonder enige expertise te gaan beleggen. Het is per slot van rekening geen Monopolygeld dat je uitgeeft. Zelf beleg ik in aandelen, ETF's en indexfondsen die verhandeld worden op verschillende beurzen. Je mag dan denken aan de AEX (Nederland) en NYSE en de Nasdaq (Amerika). Dit doe ik bij een broker. Ik beleg bij DEGIRO. Op een gegeven moment kwam ik tot de ontdekking dat er ook, althans voor mij, zeer bekende bedrijven in de skincare en cosmetica sector zich op de beurs bevinden. Hoe leuk is dat!?

Lees meer »