Fan van de Itaiaanse én de Oosterse keuken? Dan is deze creamy spaghetti écht iets voor jou! Miso is dé verrassende smaak voor elke pastaliefhebber!
Als je mij ergens blij mee kunt maken dan is het wel met heerlijke pasta. Los van dat het behoort tot de categorie 'runners food', hou ik ontzettend van pasta. Eierspaghetti vind ik het allerlekkerst. Deze spaghetti gebruik ik voor meerdere keukens. Je mag dan denken aan de Oosterse, Surinaamse en uiteraard de Italiaanse keuken. Er is een manier om de Oosterse en de Italiaanse keuken te combineren. Romige miso spaghetti is zo'n gerecht. Miso is een Japanse kruidenpasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen, die je kunt gebruiken voor bouillon zoals misosoep, maar ook kunt toevoegen als smaakmaker in veel gerechten. Ook shiitakes zorgen voor de Oosterse toevoeging. Er zijn verschillende varianten van dit gerecht. Ik heb gedurende de jaren mijn eigen variatie gemaakt. De smaak én de geur van dit gerecht zal je doen watertanden! Doe je broekriem alvast maar wat losser, want je gaat zeker vaker opscheppen!
Wat heb je nodig?
3 - 4 pers.
- 350 gram eierspaghetti
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 grote tenen knoflook
- 250 gram kastanjechampignons
- 150 gram shiitakes, gesneden. Liever de shiitakes niet achterwege laten. Want deze geven die speciale Oosterse touch aan het gerecht.
- 3 eetlepels misopasta (Saitaku shiro miso paste, AH)
- 50 gram échte roomboter (ongezouten)! Liever geen margarine of een light variant. De roomboter is namelijk één van de smaakmakers.
- Parmigiano Reggiano (poeder of geraspt, AH)
- 3 lenteuitjes, gesneden
- 150 ml (pasta) water
- peper en zout
- 3 - 4 mooie diepe pastaborden
- voedselklem

Foto: Instagram natasja_youngmi_lifestyle
Bereiding
Breng een grote pan met water aan de kook voor de spaghetti. Tip: wil je gas besparen? Kook het water eerst in de waterkoker en breng het tot het kookpunt van 100°C op het fornuis. Eenmaal aan de kook, kook dan de spaghetti tot een zachtheid die jij prefereert.
Zet een grote koekenpan, hapjespan of (gecoate) wok op middelhoog vuur. Verwarm hierin een klein scheutje olijfolie en voeg de ui toe. Bak deze glazig en licht bruin. Voeg dan de echte roomboter toe en laat deze mooi smelten. Dan is het tijd voor de kastanjechampignons. Als deze iets zijn geslonken, doe dan de shiitakes erbij. Bak het mengsel op middelhoog vuur. Vervolgens bak je de knoflook mee (niet laten verbranden). Als het goed is, ruikt je hele keuken al naar de heerlijke mix van alle ingrediënten!
Als laatste doe je de misopasta en het (pasta)water erbij. De misopasta los je op in het gekookte water. Een klein kopje van het pasta kookvocht heeft de voorkeur, omdat het zetmeel in dit water zorgt voor extra binding. Als de spaghetti is gekookt, is het tijd om de uitgelekte spaghetti toe te voegen. Meng alles en verwarm het tot een mooi romig geheel. Doe er wat extra vocht bij als het te veel inkookt. Breng het eventueel op smaak met wat peper en zout naar wens.
Opmaak
Zet je mooie pastaborden klaar en draai de spaghetti met een mooie twist op de bodem van het bord. Een klem zorgt ervoor dat je de pasta netjes op het bord kunt presenteren zonder saus te morsen op de rand. Als laatste strooi je, naar wens, enkele lepels kaas over de spaghetti. Top het af met een klein handje lenteuitjes.
Klaar is je overheerlijke miso spaghetti. Eet smakelijk, pasta lover!
Liefs,
Natasja Young Mi
Dit was het recept 'Romige miso spaghetti met champignons en shiitakes'! We zijn erg benieuwd of je het gerecht gaat maken en uiteraard wat je er uiteindelijk van vond. Laat het ons weten via een reactie hieronder. Ben je super enthousiast? Deel het recept dan via onderstaande social media buttons.
Ben je nog niet uitgekookt? Probeer dan ook een het recept 'Indonesische nasi goreng met krokant gebakken spekjes'! Een verrassend gerecht met de heerlijke zilte smaak van de spekjes.
Disclaimer: content betreft een eigen creatie en kan afwijken van de originele versie van het oorspronkelijke traditionele gerecht. Bovenvermelde content berust in geen enkel geval op sponsoring noch reclame en is enkel gebaseerd op een verwijzing naar, eigen ervaring, kennis en mening van de schrijver.
Reactie plaatsen
Reacties